Nyheder

BP

Vil du være med til at starte vores 'Olde-patrulje' ?

Nu går vi i gang med at søsætte vores idé om at etablere en ’Olde-patrulje’

Ideen opstod efter en artikel i Rødovre Lokalnyt, hvor det blev nævnt, at der er en del ældre i kommunen, som ind imellem føler sig lidt kørt ud på et sidespor og som ville ønske at nogen ville gøre brug af de mange evner og kompetencer de har.  Og det fik os til at tænke over om vi ikke kunne forene deres ønsker med vores. 

Vi er lige nu knap 100 medlemmer i gruppen, fortrinsvis børn og unge. Vi har ventelister, specielt i de yngste årgange, men prioriterer at vi kan stå inde for kvaliteten af det vi laver, så det er ikke et mål i sig selv at blive mange medlemmer. Dog vil vi selvføgelig gerne give så mange som muligt af Rødovres børn og unge mulighed for at opleve alle de gode ting vi også selv har fået ud af at være spejdere gennem årene.

Vores ledere er 100% frivillige, og består fortrinvis af forældre, som enten selv har været spejdere gennem mange år eller som har fået lyst til at kaste sig ud i eventyret som voksne.   

Vi vil rigtig gerne give flere børn mulighed for at få de oplevelser det giver at være spejdere og bidrage til at udvikle endnu flere "vågne, selvstændige mennesker, der er villige til efter bedste evne at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det danske samfund og ude i verden" som der står i Det Danske Spejderkorps formål.

De frivillige hænder vi har i dag har travlt - meget travlt. Alle vores ledere har fuldtidsjob og familier ved siden af, og bruger mellem 5 og 20 timer på spejdergruppen og hytten ugentligt, ud over de uger hvor der er ture og lejre, hvor der lægges endnu flere timer. Vores spejderhytte 'Fort Vest' er vores egen og vi står selv for økonomi og al vedligeholdelse. 

Vi har spejdere i næsten alle aldersgrene, lige fra de mindste familiespejdere, som er 3-6 år og er spejdere sammen med deres forældre hveranden søndag og i alle aldre op til vores klanspejdere, som er unge på 16-23 år. Og så selvføgelig lederne, som er voksne i alderen 30-50. 

Men vi kunne faktisk godt tænke os at have nogle lidt ældre spejdere med i gruppen også. Der er masser af praktiske opgaver vi ville elske at være flere om at tage hånd om, og hvis vi kunne skabe nogle bånd mellem børnene og voksne i alle aldre ville det virkelig være en gevinst for alle.

Så vi vil meget gerne i kontakt med nogen fra det mere rutinerede alderssegment, som kunne have lyst til at være med til at starte en 'Olde-patrulje' hos Rødovrespejderne.

Vi tænker os at det kunne være en patrulje som mødes og hygger sig sammen en gang om ugen eller hveranden uge i spejderhytten, og som kan deltage i gruppens aktiviteteter og praktiske gøremål efter tid, lyst og evner.  Kigge på brændenælder med en lille spejder eller male en bænk eller bygge en pilehytte eller fortælle en god historie. Og knytte nye venskaber, gøre en forskel og skabe stor værdi bare ved at give lidt af sig selv.

Der går garanteret mange tidligere spejdere rundt derude, som kunne tænke sig at få lidt røg i øjenene igen, og mange som har fortrudt at de aldrig lige nåede at opleve det.

Kontakt Gunver Sommer, hvis du selv har lyst til at være med eller kender en der har. Se kontaktinfo under menupunktet  ’Lederne’


Halfdan

Rødovrespejderne gik Bornholm Rundt for 10. gang

Da Rødovrespejderne sammen med næsten 200 andre spejdere i pinsen gik de 105 km Bornholm Rundt, var det 10. år i træk at de lokale spejdere brugte pinsen sammen på Solskinsøen.

Spejderne startede marchen fredag eftermiddag i Rønne, og sluttede samme sted søndag eftermiddag, efter en skøn gåtur rundt langs kysten, i noget af Danmarks flotteste og mest afvekslende natur. Overnatningen undervejs i Sandkås og i Snogebæk foregik selvfølgelig i telte. Efter en fælles start igennem Rønne, med faner fra de forskellige spejderkorps forrest, blev marchen givet fri og alle fandt sammen i små grupper, med ligesindede i det tempo der passede bedst. 

Turen er en udfordring for både små og store, og selv om nogle af spejderne har været med flere gange, kræver det hver gang en god portion viljestyrke, og selvfølgelig heldet til ikke at få skader undervejs, at gennemføre turen.

En af dem, der har været med mange gange er Mathilde, med spejdernavnet Spir. På trods af at hun kun er 11 år gennemførte hun denne gang for 5. år i træk. Lidt over halvdelen af de 24 deltagere fra Rødovrespejderne gik hele vejen rundt, men det er absolut ikke noget krav for at være med. Der er muligheder for at få et lift med en opsamlerbil på dele af turen, for de der ikke vil gå glip af turen, men synes at 105 km er lidt for meget for ben og fødder.

Det er uden tvivl noget af en fysisk udfordring for de fleste at gå 105 km på to døgn, men når man går sammen, og opmuntrer hinanden og hjælpes ad med at kæmpe sig igennem de træthedskriser der opstår undervejs, så bliver det en oplevelse som de deltagende spejdere ser frem til år efter år.